Feriebolig_Torrox_Sydspanien

Torrox

Byen ligger 50 km øst for Malaga og er en af de ældste 'hvide byer',
man kan finde i Andalusien. Kun få veje er farbare for biler, og med de smalle trappegader er den måske ikke så velegnet til gangbesværede. Med de mosaikklædte gavle og fantastiske bjerge som bagtæppe, skal man dog ikke have været her særlig lang tid, før man bliver begejstret.

Med læderhærdet hud og sixpence på hovedet mødes byens gamle mænd utrætteligt på samme plet hver eneste dag, for at opretholde deres livslange samtale om alt og intet. I husene er kvinderne ofte igang med maden eller håndarbejdet, og går man en tur i labyrinten af gader og trapper, kan man være heldig at møde en mand med sit æsel læsset med varer til salg.

Her er barer og restauranter med tapas og svalende fadøl til en tier. Og rundt omkring i byen er der på de hvide, kubiske huse sat keramiske tavler op, som fortæller om områdets dramatiske fortid med religionskrige og fordrivelser.

 

Torrox har flere butikker, enkelte supermarkeder, og fra byens egen lille fabrik ved parkeringspladsen sælges lækker lokal olivenolie. Centralt på byens torv findes endda et rigtigt mindre spansk marked og hver mandag formiddag er der et stort marked på den nye moderne parkeringsplads. Forretningerne holder siesta fra kl. 14-17 og søndag har de lukket. I Nerja, som kun ligger 12-13 km væk, kan man dog finde flere åbne forretninger og supermarkeder.

OBS!! Hvert år den første weekend i oktober holdes der festival i byen. Den varer i fire dage og i den forbindelse bliver den store parkeringsplads inddraget til et stort gøgl. Det er derfor ikke muligt at parkere der i flere dage op til festivallen. Byen vil være fuld af musik, flamingodans, hesteoptog m.m., så larmen kan virke voldsom for nogle og musikken fortsætter ofte til langt ud på natten.

Torrox Costa og de brede strande ligger blot 3-4 km fra byen, og her finder man masser af barer, strandrestauranter og turistbustikker. På hovedvejen langs vandet ligger også flere meget store og meget lækre supermarkeder.

Se hvor Torrox ligger