Drypstenshulerne i Nerja

Tag kameraet om halsen, det behagelige fodtøj på og rejs 25.000 år tilbage i tiden. Luk øjnene og lad fantasien få frit løb…

Når du træder ind i grotterne ved Nerja, lader du solen og varmen bag dig. Der er køligt og grotterne er i dag oplyst med strategisk placerede lamper. For 25.000 år siden var det kun fakler og en heftig aktivitet, man blev mødt af ved at træde ind i hulerne. Det var ikke kameraernes klikken, men nærmere en summen af landsbyliv, hvor der blev lavet mad, hugget brænde, passet dyr og alle de andre daglige gøremål, der skulle til for at overleve i en hård tid.

Nerja - Genopdagelsen
Grotterne i Nerja regnes i dag for at være Europas største og flotteste. De ligger ved den lille by Maro. Når man tænker på, at de blev skabt for så mange år siden, ja så er det faktisk utroligt, at de ikke blev opdaget noget før. Hulerne blev nemlig først opdaget i nyere tid i 1959, da fem unge fra Maro og Nerja besluttede sig for at gå på flagermusjagt. De sad ved en brønd, hvorfra man ved solnedgang kunne observere store flagermusflokke flyve ud. De bevægede sig ned i brøndhullet og mærkede et vindsus nede fra.

Hulen måtte gemme på noget mere, og deres nysgerrighed lokkede dem længere ind, indtil de blev stoppet af to store stensøjler, såkaldte stalakitter. Dagen efter vendte drengene tilbage med værktøj og brød igennem en smal gang og nåede derefter frem til et galleri så stort, at lygtens lys blev opslugt af mørket. Da de gik længere ind, opdagede de til deres store overraskelse, at de ikke var de første, som havde været i hulen. De fandt skeletter ved siden af gamle lerkrukker.

Godt rystede valgte de at søge dagslyset igen og fortælle vidt og bredt om deres opdagelse. Først hundrede dage senere var de første billeder i avisen og hulerne blev døbt “Cuevas de las maravillas” (Vidundernes grotter) og “La cuevas de Nerja” (Grotterne i Nerja), som de hedder i dag.


Nerja drypstenshuler - Åbningstider
Juli - august: 10:00 - 14:00 og 16:00 – 20:00
September - Juni: 10:00 - 14:00 og 16:00 – 18:30