Malaga

Malaga har omkring 600.000 indbyggere og er hovedbyen i Malaga-provinsen, som er på størrelse med Sjælland. Byen Malaga kaldes ofte for hovedstaden på Costa del Sol. Det er da også Malaga man først kommer til, når man skal videre til Torremolinos, Fuengirola, Marbella og de andre populære feriesteder på Costa del Sol.

Malagas centrum er både Malagas historiske bydel og centrum for Malagas attraktioner og forlystelser. Det hele ligger koncentreret indenfor overkommelig gåafstand, så du ikke spilder din kostbare ferietid på transport mellem alt det, du gerne vil opleve. Med en lille smule planlægning, kan du få turen til Malaga fyldt ud med et varieret og spændende program:

Alcazaba-fæstningen
Den bedste udsigt over Malaga får du fra Alcazaba, som er byens mest berømte vartegn. Alcazaba er en gammel maurisk fæstning og en af de bedst velbevarede i hele Spanien.

Picasso-museet
Malagas indbyggere er meget stolte af, at Malaga er kunstneren Pablo Picassos fødeby, og det vil da også være svært for dem at skjule det. På din tur til Malaga kan du besøge både Picassos fødehjem og det store Picasso-museum.

Tapas-barer
Når frokostsulten melder sig, men tiden ikke er til lange restaurationsbesøg, så hold øje med Malagas mange tapas-restauranter. Her er man kendt for sine tapas og har både de bedste tapasbarer og de bedste tapas i Spanien. På tapasbarerne kan du få et yderst varieret udbud af udsøgte delikatesser i hyggelige omgivelser, og du behøver ikke afsætte ret meget tid til det. Husk, at jo sværere en tapasbar er at finde, jo bedre er den ofte. Så kig nøje efter i de smalle gyder og baggårde – det er her du finder per-lerne.

Manquita-katedralen
Du kan også besøge Malagas smukke katedral, som ligger i Malagas centrum, og repræsenterer i sin ydre majestætiske fremtoning 250 års byggestile fra renæssance til nyklassicisme. De oprindelige planer for Malagas katedral indeholdt to tårne, men p.g.a. pengemangel blev kun det ene opført, og heraf kommer katedralens navn ”Manquita”, der betyder ”den lille enarmede dame”. Når du træder indenfor i katedralen, vil du opleve den stemning, der er så velkendt fra katolske katedraler – storhed, skønhed og spiritisme.

Tag for dig af Malagas store udbud – ikke to feriedage behøver at være ens.