Ronda

Ronda er et af de mere spændende seværdigheder i Sydspanien. Her oplever man virkelig andalusisk kultur - samtidig med en fantastisk natur. Vejen op til Ronda er en af de smukkeste og mest varierende bjergruter, man kan opleve i Spanien. Turen går igennem de vildeste bjerglandskaber, og 750 m over havet på et plateau, der er delt som med et sværdhug ligger Ronda. Det er slugten El Tajo, der deler byen i den ældre mauriske bykerne La Ciudad og bydelen Mercadillo. Slugten er 160 m dyb og op til 90 m bred, og det er facinerende at se, hvordan husene på begge sider af klipperne ligger helt ud til kanten af de lodrette klippevægge. Man kalder dem casas colgadad (hængende huse). Ronda kan, takket være sin uindtagelighed, se tilbage på en lang fascinerende historie. Ja, det er i området omkring Ronda, man har fundet nogle af de ældste spor af menneskelig beboelse i Europa.

Plaza de Toros
Tyrefægterarenaen, der ligger på Plaza de Espana i Mercadillo-kvarteret er en af de ældste og mest elskede i Spanien. Arenaen er opført i 1785, og her udviklede Pedro Romero, der betragtes som den moderne tyrefægtnings fader, den elegante stil, hvor tyre bekæmpes til fods i stedet for fra hesteryg. Denne stil lever den dag i dag. Goya malede Romero og hans kolleger, og til ære for disse mænd afholdes der hvert år en særlig festival i begyndelsen af september, goyesca, hvor kun de bedste matadorer giver opvisning. Klædt i fornemme kostumer fra det 18. årh., og kun de bedste tyre føres i arenaen. Inden for murene ligger museet Museo Taurino, der rummer genstande og plakater med tilknytning til miljøet, bl.a. plakaten for den første corrida i arenaen.
Åbent 10.00-18.00 (vinter), 10.00-20.00 (sommer). Tlf. 95 287 4132.

Nord for arenaen ligger en skyggefuld park, Alameda del Tajo, med to udsigtspunkter på toppen af klippen, hvorfra der er en milevid udsigt over landskabet og sletten.