Sierra Nevada

Sierra Nevada er Spansk og betyder ”Snedækket bjerg”. Bjergkæden ligger i den spanske, selvstyrende region Andalusien kun ca. 100 km fra kysten. Den når med sine 3.482 m de største højder på den Iberiske halvø, og toppene er som regel snedækkede fra november til ind i maj. De højeste toppe er Mulhacén (3.482 m), Pico del Veleta (3.397 m) og Alcazaba (3.392 m). Sierra Nevada strækker sig i vest-østlig retning langs en del af Spaniens Middelhavskyst, og nogle steder, f.eks. i og omkring byen Almeria, når de bratte bjergsider helt ned til havet.

Bjergkæden blev dannet ved den opskydning af den europæiske kontinentplade, som begyndte, da den afrikanske forskød sig nordpå og ind under Europas sydkant. Denne bevægelse foregår stadig, og derfor oplever området jordskælv flere gange om året. Bjergkædens retning og det, at den ligger tæt ved havet, skaber et meget mildt lokalklima, den såkaldte Costa tropical, der er velegnet til dyrkning af sydfrugter. Siden 1999 er det centrale område af Sierra Nevada fredet som nationalpark.

Skisport
Med sin beliggenhed i det sydlige Andalusien, i en højde af 3.000 meter over havet, er Sierra Nevada det sydligste skisportssted i Europa. Dette særlige geografiske kendetegn har givet området de bedste meteorologiske forudsætninger for en perfekt skiferie: en stor del af sæsonen består af skønne solskinsdage. Hvis du hører til de mere vovede, anbefaler vi løjperne på La Laguna og El Veleta. Herfra er der, på de åbne dage, en fantastisk udsigt over havet og kysten på begge sider af Middelhavet. En enestående udsigt, som det bestemt er værd at opleve.

Iøvrigt kan man faktisk planlægge det sådan, at man i forårsmånederne, mens der stadig er sne på toppen, både kan tage en tur på ski i Sierra Nevadas og senere tage en dukkert i Middelhavet.