Flodvandring i Andalusien, Sydspanien

Flodvandring

Rio Chillar – Nerja

...den smukkeste flod i Europa

Chillarfloden løber ud i Nerja og er hverken stor eller kendt, men det er en af europas smukkeste floder. Under sommerens hede er det en perfekt vandretur, fordi man hele tiden bliver afkølet. Det er en helt enestående lille flod, som byder på noget der kunne minde om paradis.

Man tager ind til Nerja og finder den rundkørsel i byens østlige del, hvor man drejer ned til Burriana stranden. I stedet drejer man op i modsat retning ad Calle Julio Romero, og den vej fører op til Nerjas nye markedsplads. I rundkørslen står der et ramponeret skilt med teksten Mercadillo, Rastrillo. Her kan man se en stor bygning der hedder Morasol. Man kører op forbi Morasol og tager den højre vejgaffel op ad Avenida de la Constitución. Efter ca. 1 km. kommer der en vej på venstre hånd, der hedder Calle Mirto ved to store elmaster. Man kører ned ad Calle Mirto og drejer så til højre ad vejen, der går ned i floddalen og ind under motorvejen. Man følger i første omgang den asfalterede vej, for den fører ned i bunden af floden, hvor der ligger et stort stenbrud. Man kan godt parkere ved stenbruddet, men det er lettere jo længere ind i flodsengen man kan køre, for turen er lang nok endda. 

Flodvandring Sydspanien

Man vandrer i flodsengen, og da vandet intet sted er dybere end ca. 20 cm. er det ikke noget problem. Men man skal naturligvis have fodtøj på, der kan tåle at blive vådt og som sidder godt fast på foden. Det er også en fordel at have to stave med, for det gør det lettere at få fæste på flodbunden. Flodbunden er dækket af små sten, men jo højere op man kommer, jo større bliver stenene. Chillarfloden forsyner Nerja med brugsvand, så man skal passe på, at man ikke forurener.

Floden ikke mere en to meter bred i det nederste løb, og på begge sider rejser sig klippevægge - visse steder nok er 200 meter høje. Her er en blomsterpragt af nerier og lilla blomster, fuglene synger, insukterne summer, så alt er den rene idyl.

Man når "Snævringen" efter ca. en halv time og her lukker klipperrne sig næsten over ens hoved. Vandet her kan være op
til en halv meter dybt, så det er nødvendigt at have shorts på.

Det tager ca. 2½ time at nå op til vandfaldet. Her er der mulighed for at bade, og der er masser af små naturlige "jacussier". Det er så smukt, så smukt, og da mange efterhånden har opdaget denne naturperle, kan det være en god idé at tage turen en hverdag.

De fleste vender om her, efter at have spist madpakken ved vandfaldene, og selv om man har gået op ad floden, skal man ikke tro, at det er kedeligt at gå den samme vej tilbage, for på vejen ned får man øje på andre ting end på vejen op, så det er som at gå i to forskellige floder.

Man kan også fortsætte ca. 20 minutter efter vandfaldene til en sti fra Frigiliana til Marodalen krydser floden. Denne sti er helt fantastisk - man kommer op på en bjergkam og går i uberørt natur og man er ca. 300 m over floden. Det er ikke for svage sjæle og man skal beregne ca. 4 timer, og så skal sørge for transport i den ande ende.